Wie zijn wij?

Mijn naam is Karel Schepers, directeur en opleider van VITA Bedrijfshulpverlening.

Vanuit mijn ervaring als oud-militair, verpleger en politieagent heb ik in meer dan 20 jaar een ruime ervaring mogen op doen op straat voor wat betreft de hulpverlening in het algemeen. In 2008 heb ik een gedegen opleiding gehad als docent brandpreventie.

Bij de meeste van de trainingen is Margriet Krebbers aanwezig. Zij is LOTUS. Dit is een toneelspeelster gericht op het uitbeelden van ongevallen/letsels. Hierdoor kunnen levensechte situaties nagebootst worden waarop de cursist moet inspelen of reageren.

Daarnaast houd ik mij als bestuurslid van het NODE bezig om instructeurs EHBO te ondersteunen en het EHBO onderwijs te bevorderen. In dat kader organiseer ik jaarlijks een symposium voor collega-docenten om de vakkennis uit te breiden. Vanuit deze kennis en met passie voor mijn beroep geef ik mijn cursisten de kennis én het zelfvertrouwen om te kunnen handelen in (nood)situaties.

Reanimatie met een oefenpop

Missie en visie

De doelstelling van VITA BHV is het EHBO/BHV onderwijs toegankelijk te maken voor iedereen op een eenvoudige, praktijkgerichte manier. Het belangrijkste moment voor de hulpverlening is de eerste 15 minuten voordat de professionele hulpverlening aanwezig is. De meeste levens kunnen gered worden in deze 15 minuten waardoor de EHBO’er of BHV’er de belangrijkste persoon is in de hulpverlening.

Bezoek onze facebook pagina

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over Vita BHV

Bezoek onze faceboekpagina